Újabb lépéssel került közelebb a Rally VB-re való visszatéréshez a fekete kontinens, a sorozat korábbi ikonikus állomása, ha minden jól alakul, akkor a kenyai Safari Rally 2020-ban ismét a naptár részese lehet.

A már ikonikusnak számító Safari Rally szervezői egy ideje ismét rajta vannak az ügyön, hogy a rali világbajnokság mezőnyét az afrikai kontinensre csábítsák versenyezni. Az elmúlt héten Párizsban nem titok, hogy napirenden volt a visszatérés lehetősége, és úgy tűnik, Kenya egy lépéssel közelebb került a rendezési joghoz.

Oliver Ciesla aláírta a szerződést Kirimi Peter Kaberia nagykövettel, a kenyai sport- és örökségügyi minisztérium főtitkárával, valamint Phineas Kimathi, a WRC Safari Rally projekt vezetõjével, természetesen az FIA elnöke, Jean Todt jelenlétében.

“Ez a megállapodás tükrözi azon szándékunkat, hogy egy legendás futamot visszahozzunk a bajnokságba, és Afrikát újból középpontba helyezzük egy verseny esetleges visszatérésével, több mint egy évtized kihagyás után.” – mondta Ciesla.

A Safari Rally utoljára 2002-ben látta vendégül a Rali Világbajnokság résztvevőit, az idei megrendezésre irányuló lépések után pedig 2019-re már egy kandidáló futamot terveznek lebonyolítani. Nem titok, hogy a Rally VB szervezői a legfontosabb kulcsfontosságú területeken, például a biztonságon és a szervezésen alapuló magas szintű szabványok betartásától függően azt javasolja első körben, hogy a Safari bevonása a menetrendbe a 2020-tól 2022-ig tartó kezdeti hároméves időszakkal legyen jegyezve.

A kandidáló esemény pontos időpontja még nincs tisztázva, 2019. márciusra vagy áprilisra várható. A pontos ütemezést a 2019-es naptár dátumainak megerősítése után véglegesítik, lehetővé téve a VB képviselők részvételét. Ciesla egyébként már idén is ellátogatott Afrikába – hivatalos vendége volt a 2018-as eseménynek, amelynek székhelye Nairobi volt, és az afrikai, illetve a kenyai bajnokság résztvevőit fogta össze.

“Régóta kulcsfontosságú része a naptár-fejlesztési stratégiánknak, hogy a WRC-t visszavigyük Afrikába, és teljesítsük rajongóink álmait ezzel a mitikus eseménnyel.” – folytatta gondolatait Ciesla. “Ez egy modern Safari Rally lehet. A kihívás természetesen nem mérséklődik, a kavicsos utak igényesek és várakozással tekintünk az afrikai vadvilág és a lenyűgöző tájképek feltárására is.”

A kormány jelentős támogatást ígért a rali számára, az elnök, Uhuru Kenyatta hangsúlyozta az ügy fontosságát, hiszen a kenyai turizmus, kultúra és örökség népszerűsítéséhez is egyértelműen hozzájárul egy ilyen rendezvény. “Kormányunk nagyon elkötelezett a Safari Rally mellett, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a nagyszerű esemény visszatérjen a Rally VB-re” – mondta Kaberia, a nagykövet. “A csütörtökön aláírt megállapodás egy fontos mérföldkő számunkra, és egy olyan nap, amit már régóta vártunk.”

Forrás: RallySport.hu

Mozgasd ide az egeret a szürke részre, megéri… :)[popover image=”//s18.tarhely.com/~avchu/wp-content/uploads/2018/06/2018akciobadge.jpg” content=”AKCIÓ, most a képen látható cipőből 15% kedvezmény 43 és 44-es méretben. Készletről azonnal… Csapj le rá. :)” position=”bottom” contentwidth=””][/popover]

http://s18.tarhely.com/~avchu/termek/sh-17/