Változtatott korábban megadott, svéd felállásán a Hyundai Motorsport. A februári VB futamon a két állandó versenyző, Thierry Neuville és Ott Tanak mellett korábban még Sebastien Loeb szállhatott volna harcba a pontokért, végül azonban Craig Breen kapja meg az i20 WRC-t.

A Hyundai Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy mely párosokra támaszkodik a 2020-as Rali Világbajnokság második fordulójában. A Rally Sweden küzdelmeire február 13-16-án kerül sor. A csapat három párossal érkezik a Skandináviába – Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Ott Tanak/Martin Jarveoja és Craig Breen/Paul Nagle veheti irányítása alá a Hyundai i20 Coupe WRC-t.

Egy módosítás azonban történt az elmúlt napokban, ugyanis az előzetes tervek szerint Sebastien Loeb utazhatott volna svédbe, ám ezt a hivatalos közlemény pontosította – a kilencszeres világbajnok nem lesz ott északon, helyette Craig Breen kap lehetőséget a versenyzésre.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: „Úgy döntöttünk, hogy Craig Breen-t vetjük be a svéd futam pályáira Thierry és Ott közreműködésével annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebb csomaggal vágjunk neki a versenyhétvégének a lehető legjobb rajtsorrend lehetőségekkel együtt. Craig mellett több dolog is szólt – 2018-ban a svédeknél második helyezett lett, és nem szabad elfelejteni, hogy az i20 Coupe WRC-vel milyen teljesítményt mutatott be a tavalyi szezonban.”

Breen-re cseréli Loeb-öt a Hyundai

A csapatot a körülmények arra kényszerítették, hogy elhalasszák a svédországi esemény elé betervezett tesztet, amelyre ezen a héten került volna sor, mivel a régióban jelenleg nincs hó, sem jég. Az időjárási előrejelzésekre támaszkodva a ráhangolódó kilométereket február 5-7. közöttre tervezik mindhárom párossal.

Forrás: Rallysport.hu

Fontos Információ!

Kedves Érdeklődő/Vásárló!

A weboldalon a 2023-as termékek és árak frissítése folyamatban van. Kérjük rendelés előtt érdeklődjön e-mailben az info@avc.hu elérhetőségen a termék/termékek elérhetősége és ára miatt. Köszönjük a megértést.

In-Car-Tel Kft.

This will close in 23 seconds